Din kurv

Hold din seng ren

Din seng kan blive hjemsted for en blomstrende befolkning af støvmider, skimmel og andre allergener, hvis du ikke træffer foranstaltninger for at holde det rent og hygiejnisk. Dette kan dog undgås ved at holde godt styr på din madras, vaske sengetøjet, der kommer i kontakt med din krop, samt investere i en madras med et aftageligt og vaskbart betræk.


Hvad kan forårsage allergier i en seng?


Der er meget støv i og omkring din seng. Men kun ét enkelt støvkorn kan indeholde skimmelsporer, død hud og støvmider. At tabe døde hudceller er en del af den naturlige menneskelige proces. Da vi bruger omkring en tredjedel af vores liv i seng, er der en stor koncentration af støvmider og død hud i og omkring vores sengetøj.

Støvmider overlever ved at æde flager af døde hudceller. De trives i varme, fugtige forhold, som delvis forklarer, hvorfor de ofte findes i og omkring sengen. Mennesker er ikke allergiske overfor støvmiderne selv, men i stedet for støvmidernes døre kroppe. Tilstedeværelsen af ​​støvmider kan også forværre eksisterende allergier og astma.

Skimmel blomstrer også i sengens gæstfrie og fugtige miljø i sengen. For de personer med en skimmelallergi kan tilstedeværelsen af skimmelsporer forårsage åndedrætsproblemer og ubehagelige hoste. Skimmelsporer er mere tilbøjelige til at sprede sig i en fiberholdig madras, mens en latexmadras er særdeles uegnet for spredningen af skimmel.

Hvordan kan du beskytte din seng fra allergener?

Hvis du vågner med kløende øjne eller ondt i halsen, kan dine symptomer på dette udløses af på grund af ​​støvmider eller skimmel. Selvom du ikke lider af allergiske symptomer, er det stadig en god ide at holde din seng ren af ​​allergener.

Det anslås, at 50% af vægten af ​​en urenset tiårig madras er fra støvmider og deres afkom. Der er dog nogle ting du kan gøre for at forhindre dette - regelmæssig vask af dit sengetøj, samt investering i en allergivenlig madras og sengetøj vil kunne hjælpe med at løse problemet.

En måde at holde sengen ren på er at sikre, at du regelmæssigt vasker alt dit sengetøj (puder, sengetøj og madrasser) ved høje temperaturer (mindst 54 ° C). Den høje temperatur er nok til at dræbe støvmiderne.

En anden mulighed er at fryse ikke-vaskbart sengelinned natten over. Mens det kan være nemt at vaske dine puder, dyne og lagner, kan madrassen gå hen og give problemer.


Det er derfor det er en god idé at investere i en 100% naturlig latexmadras med et aftageligt og vaskbart betræk i med bambusgarn.

En naturlig latexkerne er både støvmide og støvbestandig. Et madras betræk danner en ekstra beskyttende barriere mellem allergenerne og madrassen, hvilket forhindrer støv i at trænge igennem til din madras i første omgang.

Et aftageligt og vaskbart madras betræk er endnu bedre, fordi det gør det meget lettere at rengøre.

En ekstra fordel er, at et aftagelig madras betræk også beskytter madrassen selv fra eventuelle uheld, hvilket sikrer, at det er nemt at rengøre utilsigtede pletter.

 
Alle SÖVN madrasser og topmadrasser har et aftageligt og vaskbart betræk med bambusgarn, som giver en perfekt løsning til problemerne med sengehygiejne og allergi.

Men der er flere fordele ved bambusgarn. De fibre man kan lave af bambus bliver til nogen meget bløde og lette fibre. Bambusgarnet er meget fint og lækkert i kvaliteten. Det anbefales derfor til folk der har sart hud, eller som ikke kan tåle uld.

Fordele:

  • Blødt og let
  • Antistatisk
  • Antibakteriel
  • Leder fugt væk fra huden – er tempererende
  • Bæredygtigt

Bambusplanter er et bæredygtigt materiale, da det dyrkes uden pesticider. Desuden vokser det utrolig hurtigt. De hurtigste bambusplanter kan vokse helt op til 50 cm på en dag! Bambusplanten er dermed en vedvarende ressource, der modsat bomuld og uld ikke løber tør eller er længe og besværligt at dyrke.

Bambusplanten kan vokse og leve i næsten alle klimaer. Det meste bambus, der bliver til bambusgarn er dog fra Kina hvor det stortrives. Fra rødderne kan der blive ved med at gro nye bambusplanter, og det er i den grad med til at gøre bambusgarn til et miljøvenligt valg.