Din kurv

Naturlig Uld

NATURLIG ULD er ikke blot et fantastisk behageligt produkt, men også godt for naturen, miljøet og alle os mennesker.

5 gode grunde til at bruge uld som betræk på din madras
  1. Uld holder dig varm i kulden og kølig i varme omgivelser
  2. Uld absorberer lugt
  3. Uld absorberer fugt og leder sved væk fra kroppen
  4. Uld er utrolig behagelig og blød
  5. 100% ren naturlig uld er godt for mennesker, natur og dyr

Uld er et fantastisk materiale, som mange kender fordelene af om vinteren. Men uldens gode egenskaber gælder faktisk også om sommeren.

Uld er temperaturregulerende
Mange bruger uld for at holde varmen, men faktisk kan uld også være med til at holde kroppen kølig. Det skyldes, at uld absorberer fugt uden at føles fugtig – sammenlignet med syntetiske fibre. Det er særlig fordelagtigt om sommeren, hvor det er varmt, da ulden absorberer fugten og sveden de varme sommernætter. På den måde kan man altså holde sig tør, selvom man naturligt sveder.

Uld har altid været brugt af både børn og voksne. Det har en helt naturlig evne til at tilpasse sig kroppens behov og det ”kontrollerer” desuden indeklimaet i et rum. Derfor er det med til at booste ens generelle velvære året rundt.


Uld er åndbart
Uld er ikke kun svedabsorberende, men også åndbart. Uld lader huden ånde, hvilket er en stor fordel når man bruger det som en del af sengen man sover i.


Uld er selvrensende
Uld er et naturprodukt med selvrensende egenskaber. Det skyldes uldens naturlige fedtstof, lanolin. Når fåret bliver vådt, bliver der skabt en proces mellem lanolinen og fårets naturlige basiske salte, der tilsammen danner en naturlig sæbe, der vasker ulden rent. Vi har i nogen grad glæde af de samme egenskaber, når ulden bliver brugt i betrækket på madrassen.